Népszerű bejegyzések

Posted by : Vivi♥ 2014. dec. 25.

Még csak néhány hét telt el azóta, hogy a sorozatunk első kötetéből megismert MacKayla Lane repülőgépe földet ért Dublinban, és az ír fővárosban máris fenekestül felfordult a világ. Mac erre alighanem csak annyit mondana: na és, az övé is felfordult, abban a pillanatban, amikor értesítették róla, hogy Írországban tanuló nővérének brutálisan megcsonkított holttestét megtalálták egy szeméttel borított sikátorban, Dublin északi részén. Macet attól fogva a bosszú élteti. Pártfogója, a titokzatos Jericho Barrons segíti őt abban, hogy az ősi tündérvilágba vezető misztikus nyomokat követve, eljusson Alina gyilkosáig. A nyomozás során megismeri a város ódon falai között nyüzsgő ijesztő árnyfi gurákat, szörnyeket, gengsztereket és gonosz tündéreket, megtanul káromkodni, lopni, hazudni és ölni. Egyetlen rövid hónap alatt sikerül a város minden mágikus erővel bíró lényének a tyúkszemére lépnie. Egyre több veszély leselkedik rá, de szerencséjére Barrons mindig kéznél van, hogy kimentse ellenségei karmaiból.  Csak egy kivétel van: V’lane, a halált hozó szextündér, aki olyan intenzív szexuális vágyat kelt Macben, hogy a puszta látására a lány vetkőzni kezd. És V’lane többnyire váratlanul tűnik fel Mac közelében. Ahogy most is. A lány elgyengült térddel rogyott le a homokba. El akarta fordítani a tekintetét, de a szeme nem engedelmeskedett. Karnyújtásnyi távolságra voltak tőle a tündérherceg tökéletes testrészei, amelyeket magában akart érezni, hogy csillapítsák szörnyű, embertelen vágyát. Ökölbe szorította a kezét, hogy könnyebb legyen ellenállnia. A tündérherceg ezen csak nevetett, mire ő lehunyta a szemét, és lefeküdt a puha, simogató fehér homokba. Nem kellett mást tennie, mint az előtte álló Maestróra bíznia a testét, aki úgy játszik rajta, ahogy senki más; simogatása elképzelhetetlen crescendo; olyan húrokat penget, amelyeket korábban még senki, és többé nem is fog.
Egy meztelen tündérherceg láttán minden más férfi örökre háttérbe szorul.

Vajon hol lehet most Barrons? Képes-e mégis legyőzni a veszedelmes szextündér vonzerejét és mesterkedését, s megmenteni a lányt a halálos ölelésből?


Nem hiszem el még mindig, hogy tud valaki ilyen jól írni, ennyire fantasztikus világot kialakítani, emellett megalkotni Jericho Z. Barronst. Karen Marie Moning, fejet hajtok előtted. Pont. Úgy látszik itt megállt az ihlet, mert nem jut eszembe azon kívül semmi, hogy imádom, leborulok az írónő előtt és hogy többet, többet és többet akarok. Azért megpróbálok valamit kihozni, hátha sikerül...

Az első könyv vége után tovább kutat Mac és Barrons az SZT-tárgyak után. Új emberek kerülnek fel a sakktáblára, esetleg le. Bár, annyit megtanultam, hogy Moningnál nem szabad semmiben elbízni magadat, mert az tuti, teljesen máshogy alakul. Annyira nehéz írni erről a könyvről/sorozatról, mert ha csak annyit írnék, hogy jó, az nem adná vissza a dolgot. Már az eleje akcióval kínálkozik, hiszen a könyvesboltba Árnyak hatoltak be, amitől Mac végül csak úgy tud megszabadulni, hogy alkut köt a szextündérrel, V'Lannel. Kapunk pár új szereplőt, helyszínt, valaki meghal, valaki tovább él. Röviden és tömören.

Igazából még itt se kap akkora szerepet V'Lane, akit én egyébként nem igazán bírok. Az biztos, Barronst nem múlja felül, néha pedig már túlságosan is kedves, tudjátok az a tipikus eset, amikor azt érzed, hogy 'vaj van a füle mögött'.  Azon kívül, hogy van pár jó beszólása ebben a részben, nem igazán tudunk meg többet róla. Igaz, lesz egy fejezet, amit vele töltünk el, egy napsütéses parton. Új szereplőként megemlíteném még Dani-t, aki egy tizenöt/tizennégy éves lány, és a későbbiekben nagyobb szerepet is fog kapni. Kora ellenére ő is egy igazi badass csaj. Meg persze, a Megnyílik az ég az ő szemszögéből íródott.  Vele együtt jön Rowena is, aki a sidhe-látók apátságát vezeti és főhősünk megismerkedhet ugyanolyan emberekkel, mint ő maga is.. Ezzel el is fog indulni egy újabb szál. Szintén feladja a leckét Macnek, hiszen el kell döntenie, hogy bízhat-e bennük,  vagy sem.
        

Ha már a bizalom szónál tartunk, Ms. Lane nem tudja kiben bízhat. Mindenki ajánl valamit neki és cserébe kér is. Egyik "bizalmasáról" sem tud semmit, pár apró információn kívül, de az bosszantja, hogy ellenben ők sokat.


"Jericho Barronsszel kapcsolatban csak az biztos, hogy vele kapcsolatban semmi sem biztos."


Esetleg, ha még nem említettem volna, imádom Dublint -mondjuk az egész Nagy-Britanniát-, na de a lényeg, hogy emiatt is nagyon megfogott a könyv. Mostanában egyre többet kutatok a neten is a druidák, kelták hagyománya után. Még Barrons után is kerestem, hátha létező személy,  jó nem. De megszerettem volna említeni ezt is, hogy még jobban megszerettette velem a dublini kultúrát és miegymást. Még az is vonz, hogy állandóan esik. 

A következő tündérkrónikás részben képeket fogok hozni, én hogyan képzelem el a szereplőket: Ez is újabb okot ad, hogy közzé tegyek egy fotót rajongásom tárgyáról, Barrons♥.

Idézetek: 


"– Kivel verekedett, amikor hívtam?

– Ryodannel. 

– Miért? 
– Mert olyan embereknek beszélt rólam, akiknek nem kellett volna. 
– Kicsoda Ryodan? 
– A férfi, akivel verekedtem."

"Egy nap majd könyvet írok azzal a címmel, hogy Hogyan diktáljunk egy diktátornak, és hogyan köntörfalazzunk egy köntörfalazóval. Az alcíme az lesz: Hogyan bánjunk Jericho Barronsszel."

"– Azt hallottam, hogy nincsenek férfi sidhe-látók. 
– Hol hallotta? 
– Valahol. 
– És melyikkel kapcsolatban vannak kétségei, Ms. Lane? 
– Hogy érti ezt? 
– Abban kételkedik, hogy látom a tündéreket, vagy hogy férfi vagyok? Azt hiszem, az elsővel kapcsolatban már meggyőztem, talán a másodikkal kapcsolatban oszlassam el a kétségeit? – Az öve felé nyúlt."

"Egy nap talán majd megcsókol egy férfit, aki nélkül nem tud lélegezni, és rájön, hogy nem nagyon érdekli, hogy nem kap levegőt."



Egy picit spoileres:     



"– Nem halhatsz meg, Mac. – Hangja kérlelhetetlenül csengett. – Azt nem hagyom. 

– Akadályozz… meg… benne."

   (Egyik kedvenc jelenetem)



Természetesen 5/5


Megjegyzés küldése

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Vivi könyves blogja - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -