Népszerű bejegyzések

Posted by : Vivi♥ 2015. márc. 23.

A 19 éves Mia Milton élete fenekestül felfordul, amikor álmában megjelenik dr. Cohen, a halott tudós szelleme, és arra kéri, segítsen befejezni a munkáját, amely egy gombnyomásra megváltoztatja majd a világot… 2222-ben járunk, Manipura városában. A Föld már nem hasonlít régi önmagára. A húsz évvel korábbi Dimenzióváltás óta az emberek látják egymás auráját, így nem titok többé, kinek mit rejt a lelke. A „jók” megalopoliszokba gyűlnek és energiafalakkal veszik körül magukat, a „rosszakat” pedig száműzik a vadonba. Míg a fal egyik oldalán tengernyi luxusban élnek az emberek, a másik oldalon éhínség, nyomor és katonai vérengzés tizedeli őket.Mia tisztában van azzal, mit kockáztat, amikor a szellem utasítására sírt rabol és betörést követ el, mégis jeges zuhanyként éri a hír, miszerint kettős gyilkossággal vádolják. Menekülnie kell hát a rengetegbe, holott ártatlan. A sors Liam Blackwood, a fejvadász karjába sodorja, aki zsigerből gyűlöli a manipuraiakat, miközben súlyos adósság nyomja a vállát bajba került öccse, Russel miatt. Döntenie kell, hogy a becsületére hallgat és a lány pártjára áll, vagy inkább a Mia fejére kitűzött vérdíjjal menti saját bőrét. Eközben a rémséges vadonban, a Hobbs-birtokon élő két fiatal lány, Ruby és Stella arról álmodnak, hogy szerencsét próbálnak a csillogó nagyvárosban. Munkát vállalnak odaát, ám hamar rájönnek, hogy a mesés aurák fénye súlyos titkokat rejteget. A felismerés sajnos későn érkezik, és a lányoknak küzdeniük kell, ha élni akarnak.A vadonban szüntelenül tart a vérontás, gyilkos mutánsok szedik az áldozataikat, akiket mesterségesen tenyésztett ki a katonaság a népesség-szabályozásra. Dylan, Mason és Liam gyerekkori jó barátok, akik a Hobbs-birtokon élők biztonságát vigyázzák, ám ők sem számítanak a lavinára, amit a Milton-lány üldözése eredményez, és ami mindannyiuk életére hatással lesz. A halálesetek sorra követik egymást. Mia egyre mélyebbre merül a látomásokkal teli rejtélyben, miközben a világ véres valósága is fenyegeti. Öl vagy megölik – nincs más választása, miközben a fojtogatóan sötét múltjából előtörő démonjai is kísértik. Hőseink útjai ezúttal két, egymástól merőben különböző világba vezetnek. Miközben a halál számolatlanul szedi áldozatait, és az élet oly szívbemarkoló csapásokat mér rájuk, mi más segíthetné őket tovább, mint az élet egyszerű szépségeibe vetett hit, a tábortűz hevében sistergő erotika és a latin ritmusra ringatózó szerelem? 


Kedves Olvasóm, készen állsz a nagy utazásra?


Én készen álltam a nagy utazásra, s milyen jól tettem!
Rengeteg helyen találkoztam már Eszter nevével, alig vártam, hogy elolvashassam valamelyik könyvét. Most alkalmam nyílt rá, amit itt is köszönök az írónőnek.
Liam
Amikor először készhez kaptam csak csodáltam a könyvet, hiszen gyönyörű borítója van, ami kemény kötésű, belső könyvjelzővel rendelkezik és valahogy a lapoknak is sokkal jobb tapintása van, már a kézbe vétele is remek. Aztán, amikor kinyitjuk még csodálatosabb dolgok tárulnak elénk. 

A könyv disztópia műfajba van sorolva. Mostanában nagyon felkapottak lettek, de engem nem mindegyik tud teljesen lenyűgözni, valahogy nem mindben van az a plusz, ami miatt megelevenedik előttem a világ. Igen, sajnos sokszor van úgy egy disztópikus könyvvel, hogy nem látom a várost,  a városfelépítést. Ezért is tetszett nekem ennyire Eszter műve, mert a szereplők, Manipura is életre kelt a szemem előtt. 

Engem a kezdés is megvett magának, egyből a történet közepébe vágunk, nincs kertelés. 2222-ben járunk, az egyik főszereplőnket, Miát álmok gyötrik, amiben egy dr. Cohen nevű tudós próbál üzenni neki, ennek hatására barátaival kiássák a doktor sírját és innentől lavinaszerűen megváltoznak a dolgok a lány életében, így a védett Manipurán kívül találja magát, ahol találkozik Liammel, egy kint élő fejvadásszal. 

digital landscape by Maxim Revin
Manipura
Kitérnék egy picit Manipurára, aminek utána olvastam és a jelentése Napkorong csakra. A mani egyenlő a hely, város szóval, ami így világosság tette számomra, miért is kaphatta ezt a nevet. Az itt élők úgymond luxusban élnek, robotok segítségével teszik könnyebbé a napi teendőket. A zuhany olyan hőfokra állítja a vizet, amilyet kedvelünk, elektromos autókkal közlekednek az éjjel fluoreszkáló utakon. Az embereket aura veszi körül, amiből kikövetkeztethetik milyen érzéseket táplálnak az adott pillanatban. Ellenben a falakon túl farkastörvények uralkodnak, mutánsokkal is találkozhatunk, ahhoz, hogy túlélő legyél lehet ölnöd is kell. Ennek ellenére hozzám mégis a Hobbs-birtok került közelebb, ahol a történet nagyobb része játszódik. Sokkal barátságosabbak a körülmények, az emberek.
Mián és Liamen kívül más párosok is akadnak, akik miatt izgulhatunk. A szőke és törékeny Stella és az indián, Dylan kapcsolatán. Az ő közös részeik alatt alig vártam, hogy történjen végre valami, de remélem a második részben végre ők is egymásra találnak. A harmadik pedig Russel és Amanda, ami talán a három közül a legszikrázóbb, hiszen ebben a részben leginkább csak civakodnak. Igazából annyit emelnék ki negatívumként, hogy Mia és Dylan szerelme kicsit hamar bontakozott ki, de ez szubjektív dolog, szóval nem is igazán negatívum. 


"A világ valóban megváltozott, egy gombnyomásra. A kérdés már csak az volt, hogy mit hoz a holnap…"

Mia

Igazából az egész történet elvarázsol és alig várom, hogy elolvashassam a következő részeket, mert függővége van, ami miatt természetesen akarom a második kötetet. Így a végére összesítve: tele van fordulatokkal, izgalommal, akciódús és romantikával is bővelkedik.

Idézetek:
"– Egy nőtől finomabb lépteket várnék.
– Szóval még járni sem tudok szerinted…
– Hagyjuk már ezt! Keresd inkább a követ!
– Hogy néz ki?
– Mint egy kő.
– Te most szórakozol velem?
– Miért szórakoznék? Azt kérdezted, milyen. Hát olyan, mint egy kő. Mint egy sötét kvarckristály. Láttál már olyat?
– Nem. Tudod, én nem érek rá köveket nézegetni. Egész nap a tükröm előtt ülök, és magamat bámulom.""– Le kéne venned a vizes gönceidet – mondta Liam, és a lány gombjai után nyúlt.
– Előtted?
– Mögöttem is jó lesz, de úgy nem tudok segíteni."


"-Pedig szerintem nagyon is bejössz neki, csak fél tőled.
-Tőlem? Hisz szelíd vagyok, mint egy bárány.
Liam felröhögött.
-Aha. Farkasbőrbe bújt bárány akinek már megvolt a fél nyáj."


Értékelésem:  5/5


Megjegyzés küldése

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Vivi könyves blogja - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -